loader
Burger King épülhet a „kőturkáló” helyén

Burger King épülhet a „kőturkáló” helyén

Döntött Budakalász Város képviselőtestülete legutóbbi, július 26-i rendkívüli ülésén arról, hogy megépülhet az Omszk-parki bevásárlóközpont magántulajdonban lévő telkére tervezett új gyorsétterem. Nagel István alpolgármester szerkesztőségünknek adott interjújában megerősítette, hogy a Burger King éttermek magyarországi üzemeltetője az elmúlt években több alkalommal is megkereste az önkormányzatot azzal, hogy az Auchan magántulajdonban lévő területén éttermet szeretne nyitni. Akkor környezetvédelmi aggályokra hivatkozva elutasították a kérelmet – tette hozzá.  Az új gyorsétterem megépítését – egy meglévő építési hely bővítésével – a konkurens gyorsétteremmel szemben, a körforgalom túloldalán tervezi a beruházó. Ez a jelenlegi „kőturkáló” néven ismert helyen valósulhat meg 2024-ben. Az önkormányzat a korábbi tervekben azt kifogásolta, hogy a zöld felület nagy mértékben csökkenne a gyorsétterem megépítésével.

„A beruházó egy új tanulmánytervet nyújtott be, kevesebb parkolóhellyel és terveiben szerepel nagy lombkoronát növesztő fák ültetése, a meglévő fák megtartása is. Ezen túlmenően egy 50 millió forintos anyagi kompenzációt is vállalt az Auchan-Ceetrus Kft. az építési jogért.” – tudtuk meg az alpolgármestertől, akitől azt is megtudtuk, hogy a befolyt összeget az Omszk-park gyalogos, illetve kerékpáros megközelíthetőségének javítására kívánják fordítani.

A Burger King étteremláncot üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. részletes számításai alapján forgalomnövekedéstől nem kell tartani; valószínűsíthetően azok a vásárlók fogják látogatni az éttermet, akik a bevásárlóközpont parkolójában amúgy is megfordulnak. 

„Az előzetes tervezések szerint a gyorsétterem létesítése egy 20-22 millió forintos éves iparűzési adót jelent majd a városnak, ami szintén egy jelentős hozzájárulás a fejlesztési lehetőségekhez.” – összegezte Nagel István.

A bizottság megtárgyalta és egyhangúlag támogatta az új tanulmánytervet a legutóbbi testületi ülés előtt, ahol is egyöntetűen elfogadták a határozatot. Az új Helyi Szabályozási Terv megalkotását követően nyílik lehetőség arra, hogy elkészíthesse az építési- és kiviteli terveket a Burger King, majd az engedélyeztetés után kiírhatja a kivitelezési pályázatokat. Csak ezt követően kezdődhet meg az építkezés, feltételezhetően 2024-ben.

Nagel István alpolgármesterrel készült beszélgetésünket a témában megtekinthetik ma esti Budakalász MA című hírműsorunkban 19.00-kor.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok