loader
Helyenként hatvan centiméteres hó borítja a Pilist!

Helyenként hatvan centiméteres hó borítja a Pilist!

Akár a 60 centimétert is eléri a hóréteg a Pilis erdeiben, a napokban lehullott hó és a hideg idő miatt. A havas táj ugyan kétségkívül szemet gyönyörködtető és kirándulásra csábít, indulás előtt azonban érdemes fontolóra venni, hogyan is tudnak közlekedni a mély hóban - hívja fel a figyelmet a Pilisi Parkerdő Zrt.

Akik gyalogszerrel indulnának útnak, mindenképpen megnövekedett menetidővel számoljanak. Fontos, hogy megfelelően készüljenek fel a túrára: a magas szárú, vízhatlan bakancs, illetve csizma használata feltétlenül indokolt, ahogy a réteges öltözet is. Jó szolgálatot tehet még a lábszárat védő kamásli. Az erdei kerékpározás szerelmeseinek azonban egyelőre félre kell tenniük a biciklit, a nagy hóban a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat kijelölt útjai két keréken nem járhatóak.

Az erdőgazdaság továbbá felhívja azon gépjármű tulajdonosok figyelmét, akik a Pilisi Parkerdő üzemi útjaira behajtási engedéllyel rendelkeznek, hogy személygépkocsival ne kíséreljék meg a bejutást. Az erdészeti utakon természetvédelmi okokból nem végeznek síkosságmentesítést, és hókotrást is csak a legritkább esetben, így azokon hólánccal sem lehet közlekedni anélkül, hogy el ne akadnának.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok