Terrorcselekmény miatt indult eljárás az esztergomi robbantás ügyében

Terrorcselekmény miatt indult eljárás az esztergomi robbantás ügyében

Esztergomban robbantás történt szerda este. Az bűncselekmény helyszínét a TEK lezárta, jelenleg  hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és terrorcselekmény miatt tart az eljárás - tudta meg az ügy részleteit a Blikk a helyszínen.

 

Az M1 Híradójában jelent meg szerda este az információ, hogy a egy rendőr meghalt, többen pedig megsérültek egy robbantásban, amely Esztergom külterületén történt, Búbánatvölgy egy dűlőútján. 

 

A Blikk értesülése szerint:

"Egy zavart férfi fenyegetőzött már délelőtt is – sőt, ez rendszeresen előfordult –, s a rendőrök többször voltak kint nála. Az este az illető ezúttal meg is tette, amivel fenyegetett: robbantott. Nagy valószínűséggel a fenyegető is a sérültek között van. A TEK hermetikusan lezárta a területet, amelyet a tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei és a TEK bombakutatói is átvizsgáltak az éjszakai órákban. Esztergomban eleve sok TEK-es tartózkodott a Fidesz kihelyezett frakcióülése miatt. Mivel rendőr az áldozat, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség az illetékes a hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és terrorcselekmény gyanúja miatt indított eljárásban."

 

Telex úgy tudja, időközben meghalt a robbantó is, a sérültek között pedig a TEK-esek mellett tűzoltók is vannak.

 

Dr. Kovács Katalin, a KNYF szóvivője megerősítette, hogy ők illetékesek az eljárásban, ám mivel még tart a vizsgálat és a tanúk kikérdezése, egyelőre semmiféle információval nem kívánnak szolgálni a történtekkel kapcsolatban.

 

Forrás. www.blikk.hu

Fotó: Fuszek Gábor