Három új kutyás szemetes az Omszk parkban

Három új kutyás szemetes az Omszk parkban

Újabb 3 kutyás szemetessel bővült az Omszk park infrastruktúrája. A 2020. július 15. óta érvényben lévő szabályozás értelmében:

- Az Omszk park nyugati, északi és keleti oldalán, a térkővel burkolt sétányon, illetve azon kívül, a parttól távolabb eső részeken pórázon vezetve megengedett a kutyasétáltatás.

- A József Attila utca és 11-es út találkozásánál le lehet vinni a kutyát fürdetni az Omszk-tóban, más helyen azonban nem lehet keresztezni a futópályát. Itt táblák figyelmeztetik majd a futókat és sétálókat a keresztirányú kutyás forgalomra.

- A Kahl am Main sétányon továbbra sem lehet kutyát sétáltatni, viszont a Sport utcai kutyafuttató felől az Auchan felé megnyílik egy átjáró (ami a töltésről már most is ki van taposva). Ezt az útvonalat az önkormányzat a szükséges hatósági engedélyek beszerzése után biztonságosan kiépítve átjáróvá teszi.

- A kutyával látogatható területeken 5 kutyaürülékes szemetes van kihelyezve.

Az eddigi tapasztalatok szerint a legtöbb szabálytalanság abból adódik, hogy a gazdik nem használnak pórázt vagy nem engedéylezett területen sétáltatják az ebeket. Kérik a látogatókat, hogy ne a köztéri szemetesekbe, hanem az erre a célra kihelyezett és fedéllel rendelkező szemetesekbe tegyék a kutyaürüléket. Ilyen szemetesből immár 5 darab van a park területén, mind a három, kutyával látogatható oldalon.

 

Forrás: budakalasz.hu