loader
Köszöntsük biztonságban 2018-at! - tudnivalók a tűzijátékokról

Köszöntsük biztonságban 2018-at! - tudnivalók a tűzijátékokról

Szabadon használhatóak idén is a III-as számú kategóriába tartozó pirotachnikai eszközök, amiket erre az alkalomra kihelyezett hivatalos árusítóhelyről vásárolhatnak meg az ünneplők, december 28-tól.

A tűzijátékok vásárlásának, tárolásának és felhasználásának szabályairól most sem szabad elfeledkezni, csak a 18. életévét betöltött személyek vásárolhatnak pirotechnikai eszközöket, aminek az egy személy által birtokolható mennyiségét 3 kilogrammban limitálja a törvény. - mondta el stábunknak Kovács László rendőrezredes, a Szentendrei Rendőrkapitányság parancsnoka. - A szilveszteri ünneplés alatt ne csak egymásra, de kedvenceinkre is fordítsunk nagyobb figyelmet. Az újév hangos köszöntését háziállataink nehezen viselik, megrémülhetnek, ezért gondoskodjunk biztonságos elhelyezésükről szilveszter éjszakáján. A biztonság a legfontosabb az év utolsó napján is, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy csak ellenőrzőtt helyről vásároljanak pirotechnikai eszközöket.

A megvásárolt tűzijátékokat december 31-én este 6 óra  és másnap reggel 6 óra között lehet felhasználni, a szabályok betartása mellett. A fel nem használt pirotechnikai eszközöket január 5-ig a vásárlás helyén visszaveszik.

 

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok