loader
Tömegközlekedéssel a Pilisbe!

Tömegközlekedéssel a Pilisbe!

A Pilisi Parkerdő szakemberei összegyűjtöttek néhány kevéssé ismert, vagy újonnan indult tömegközlekedési lehetőséget, amik nemcsak izgalmasak az egész családnak, de környezettudatosak is, így hozzájárulnak az erdők védelméhez. - Írta weboldalán a Pilisi Parkerdő Zrt.

 

Dunakanyari kirándulóhajó

A hajójárat Budapest – Szentendre – Visegrád – Esztergom útvonalon közlekedik. A Dunán fölfelé haladva, azaz Esztergom felé menet 12.55-kor a dömösi hajóállomáson is megáll. Visszaútján 17.00-kor köt ki Dömösön és indul vissza Budapestre.

Közlekedik:

  • április 14. – április 21. között szombatonként
  • április 28. – szeptember 2. között hétfő kivételével naponta, valamint április 30.-án és május 21.-én.
  • szeptember 8. – szeptember 29. között szombatonként.

Ajánlott túrák:

  • H5-ös HÉV – Pomáz – Volánbusz – Pilisszentkereszt Dobogókő-hegytető – sárga sáv jelzés Lukács-árkon keresztül – Dömös hajóállomás – Budapest (Gyalogos túra hossza: kb. 8.0 km)
  • H5-ös HÉV – Pomáz – Volánbusz – Pilisszentkereszt Dobogókő-hegytető – piros háromszög jelzés – Prédikálószék – piros háromszög jelzés – piros kereszt jelzés – Dömös hajóállomás – Budapest (Gyalogos túra hossza: kb. 16 km)

További információ: http://www.mahartpassnave.hu/hu/hajojaratok/dunakanyari-kirandulohajok/budapest-szentendre-visegrad

Dömösi átkelő kishajó

Ismét közlekedik az átkelő hajó Dömös és a Duna börzsönyi oldalán lévő „Dömösi átkelés” vasúti megállóhely között, így lehetőségünk van a Nyugati pályaudvar és Szob közötti vonalon gyakran közlekedő vonatokra felszállva közvetlenül a belvárosból indulni vagy oda érkezni.

Közlekedik:

  • április 5. – szeptember 30. között hétfő kivételével naponta. Fontos, hogy a hajóra előzetesen be kell jelentkezni a 9:00 és 18:00 között hívható 06-30-780-1762-es telefonszámon!

További információ: http://www.mahartpassnave.hu/hu/hajojaratok/dunakanyari-kirandulohajok/domosi-atkelohajo-jarat/

Túrákat tervezhetünk például a következő látnivalókhoz:

 Dömörkapui busz

A nyári időszámítás alatt Szentendréről a Pilis egyik „kapujába” visz a nemrég újraindított, igazi kirándulójárat. Október 27-ig szabad- és munkaszüneti napokon 09:10-kor indul a szentendrei autóbusz-állomásról. 09:30-ra ér Szentendre, Dömörkapu autóbusz-fordulóhoz, ahonnan 17:25-kor indul vissza. A járatra érvényes menetjegyet az indulást megelőzően legalább 10 perccel meg kell venni.

Ajánlott túra:

H5-ös HÉV – Szentendre autóbusz állomás – Volánbusz – Dömörkapu autóbusz-forduló – zöld háromszög jelzés – Lajosforrás – piros négyzet jelzés – piros kereszt jelzés – Holdvilág-árok – Kiskovácsi – Volánbusz – Pomáz autóbusz állomás – H5-ös hév (Gyalogos túra hossza: kb. 7 km)

További információ: https://menetrendek.hu/ (Honnan: Szentendre, autóbusz-állomás – Hova: Szentendre, Dömörkapu autóbusz-forduló)

Visegrádi Kis-Villám buszjárat

Nyári időszámítás alatt szabad- és munkaszüneti napokon közlekedik a visegrádi révállomás és Kis-villám között. A járat Mogyoróhegyen a Madas László Erdészeti Erdei Iskolánál (Jurta tábor) és a Visegrádi Fellegvárnál is megáll. A visegrádi révállomás Budapestről autóbusszal az Újpest Városkaputól induló volánbuszokkal, vagy vonattal a Nyugati pályaudvarról indulva, Nagymaroson át érhető el.

További információ: https://menetrendek.hu/ (Honnan: Visegrád, nagymarosi rév – Hova: Visegrád, Kisvillám autóbusz-forduló)

Túrákat tervezhetünk a következő látnivalókhoz:

A környéken számos tanösvény is található, amiket akár önállóan is végigjárhatunk:

Kisvasúttal a Budakeszi Vadasparkba

Előzetes bejelentkezés alapján a budapesti Gyermekvasút szerelvényei megállnak a „Vadaspark” megállóhelyen, így csoportok számára összeköthető az erdei kisvasutazás és a vadasparki látogatás élménye. Bejelentkezni legalább egy nappal az utazás előtt, a hűvösvölgyi állomás telefonszámán lehet: 06 (1) 397 5394. A szolgáltatás csoportok számára érhető el, így érdemes közös túrát szervezni!

A megállóhelytől a sárga kereszt jelzésen érhető el a Budakeszi Vadaspark, körülbelül 45 perces, könnyű sétával. A látogatás után, hazafelé a BKK járatait is választhatjuk, hiszen a 22-es, 22A vagy 222-es járatai 20 perces sétával elérhetők.

A cikkben szereplő információk tájékoztató jellegűek. Az áthelyezett munkanapok a menetrendet is befolyásolhatják. Kérjük, hogy indulás előtt minden esetben tájékozódjanak a közlekedési vállalatok honlapján! Az egyes látnivalókkal kapcsolatban hasznos információkat találnak a parkerdo.hu oldalon, amely akár helyben, mobiltelefonon is böngészhető.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok