loader
A Vekkerben Móricz Jánossal, a Családok éve munkacsoport vezetőjével beszélgettünk

A Vekkerben Móricz Jánossal, a Családok éve munkacsoport vezetőjével beszélgettünk

A Vekkerben Móricz Jánossal, a Családok éve munkacsoport vezetőjével beszélgettünk a kezdeményezésről és a várható programokról.

2018-ra az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghirdette a családok évét. Szentendrén rengeteg kisgyermekes család van, ezért természetesen a városban is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Szeptemberben létrehozták a Családok éve munkacsoportot, amelyben sok olyan civil szervezet működik közre, akik fontosnak tartják a család fogalmát.

Adventkor elindították például a házaspárok tízpróbáját, amely egészen a házasság hetének végéig, tehát február közepéig tart. A programra a Turinform irodában lehet nevezni egy egyszerű regisztrációval, ahol egy feladatokkal teli papírt kapnak a résztvevők. Összesen húsz „kaland” közül lehet választani, amikből legalább tízet kell teljesíteni ahhoz, hogy a program végén tartott sorsoláson részt vehessenek a házaspárok. Olyan ötleteket adnak a szervezők a szerelmeseknek, amik nagyon egyszerűen kivitelezhetőek, tehát például főzzenek egymásnak, vagy menjenek el közösen sétálni.

Ezután a családok tízpróbájával folytatódik az események sora. Társas aktivitásra ösztönző rendezvényekre lehet számítani, lesz például biciklitúra, közösségi régészet vagy kenutúra, főleg olyasmiket terveznek, amiket helyben, könnyen meg lehet valósítani és sok családnak jelenthetnek új élményeket. A részletes programért online érdemes a Családok éve Szentendrén kezdeményezést keresni.

A következő állomás a házasság hete lesz február 11-18. között. Változatos, érdekes előadásokkal, programokkal várják az érdeklődőket, minden napra jut majd valami érdekesség.

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok