loader
Elismerték a katonasportolók érdemeit az Akadémián

Elismerték a katonasportolók érdemeit az Akadémián

Márványtáblát avattak két sportoló tiszteletére a szentendrei MH Altiszti Akadémián. Adta hírül a Honvédelmi Minisztérium. Kiemelkedő sportteljesítményének elismeréseként ismerték el a katonasportolókat, a Görgey laktanya sportcsarnokának falán.

Idén Rédli András százados, a Lipcsében tartott világbajnokságon szerzett bronzéremmel, Decker Attila törzsőrmester pedig a vizes világbajnokságon szerzett ezüstéremmel vívta ki magának az elismerést, hogy a sportolói emlékfalra kerüljön a neve. A táblaavató rendezvényen Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka emléktárgyat adott át a két sportolónak, és edzőiknek.

Az alakulat parancsnoka a vízilabda válogatott és a vívó sport érdemeit emelte ki beszédében, majd példaként állította a két sportolót a felsorakozott honvéd altisztjelölt állomány előtt. „Küzdeni, erősen. A sportolók jó példák Önök előtt, hogy hogyan lehet kimagasló eredményeket elérni. A katonának is kiválónak kell lenni, hiszen a hazaszeretetnek mindig nagyon magas lángon kell lobogni. A sport pedig kiváló lehetőség, hogy fizikailag felkészüljenek a haza védelmére.”–mondta beszédében Bozó Tibor dandártábornok. „Ezek az emléktáblák visszajelzések arról, hogy jó úton járok. A laktanya állománya is büszkén tekint rám, bármerre járok, mindig pozitív visszajelzéseket kapok.”–mondta Rédli András százados.  Nagy dolog azok közé a katonasportolók közé tartozni, akik itt szolgáltak Szentendrén. Különösen jó érzés látni az emléktáblát a sportcsarnok falán, ahova a tavalyi alapkiképzésem során rengetegszer jöttem edzeni és testnevelés foglalkozásokra.”–mondta Decker Attila törzsőrmester.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok