loader
Két új katonasportoló neve került fel a szentendrei emléktáblára

Két új katonasportoló neve került fel a szentendrei emléktáblára

Rédli András párbajtőrvívó és Decker Attila vízilabdázó neve került fel kedden a szentendrei MH Altiszti Akadémián lévő sportolói emlékfalra.

A honvédségi létesítménynek helyet adó Görgey laktanya sportcsarnokának falán a kiemelkedő sportsikereket elért katonasportolókat tisztelik meg 2015 óta ezzel a "kitüntetéssel".


Az MH Altiszti Akadémia tájékoztatója emlékeztet rá, hogy idén Rédli András százados bronzérmet nyert a lipcsei világbajnokságon, Decker Attila törzsőrmester pedig ezüstöt a vízilabda-válogatottal a hazai rendezésű vizes vb-n.


A márványtábla avatásán Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka emléktárgyat adott át a két sportolónak és edzőiknek.
Az alakulat parancsnoka a vízilabda-válogatott és a vívósport érdemeit emelte ki beszédében, majd példaként állította a két sportolót a felsorakozott honvéd altisztjelöltek előtt. "Küzdeni, erősen. A sportolók jó példák önök előtt, hogyan lehet kimagasló eredményeket elérni. A katonának is kiválónak kell lennie, hiszen a hazaszeretetnek mindig nagyon magas lángon kell lobognia. A sport pedig kiváló lehetőség, hogy fizikailag felkészüljenek a haza védelmére" - idézte őt a közlemény.


"Ezek az emléktáblák visszajelzések arról, hogy jó úton járok. A laktanya állománya is büszkén tekint rám, bármerre járok, mindig pozitív visszajelzéseket kapok" - mondta Rédli András.


"Nagy dolog azok közé a katonasportolók közé tartozni, akik itt szolgáltak Szentendrén. Különösen jó érzés látni az emléktáblát a sportcsarnok falán, ahova a tavalyi alapkiképzésem során rengetegszer jöttem edzeni és testnevelés foglalkozásokra" - fogalmazott a közlemény szerint Decker Attila. 

Forrás: MTI
Fotó: HM

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok