loader
Elkezdődött az alapkiképzés az MH Sportszázad katonasportolóinak

Elkezdődött az alapkiképzés az MH Sportszázad katonasportolóinak

Elkezdte az 5 hetes alapkiképzést a Sportszázad 23 katonasportolója. A koronavírus járvány miatt a versenyek elmaradnak, így a sportolók életében teret kap az alaki kiképzés és a fegyverkezeléssel való megismerkedés. A 2020 nyarára tervezett tokiói Olimpiát 2021 július 23-a és augusztus 8-a között rendezik meg.

A Sportszázad egyik rendeltetése, hogy hidat képezzen a Magyar Honvédség és a civil társadalom között. Az alakulatból eddig 7-en léptek ki, akik azóta aktívan katonaként teljesítenek szolgálatot a szentendrei Altiszti Akadémián és Hódmezővásárhelyen.  A 2017 óta működő Sportszázad katonasportolói önként vállalták, hogy részt vesznek az alapkiképzésen. Az elméleti tanulmányokat a gyakorlati kiképzés követi.

Azzal, hogy a Magyar Honvédség lehetőséget biztosít a Sportszázad élsportolói számára, hogy katonaként is szolgáljanak megvalósul a katonai életpálya modell. Akinek véget ér az aktív élsportolói pályafutása, a Magyar Honvédség berkein belül helyezkedhet el.

A kiképzés július 10-ig tart. Ugyanezen a napon az alapkiképzésen részt vett katonasportolók ünnepélyes honvédesküt tesznek, ami után újra az olimpiai felkészülésé lesz a főszerep, hiszen az alakulat legtöbb tagja olimpiai kvótával rendelkezik, valamint a nemzetközi versenyeken is indulnak, de ha a szükség úgy kívánja a határvédelmi feladatokban is kiveszik részüket.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok