loader
Budapest Rally: módosítják a pályát Szentendrénél

Budapest Rally: módosítják a pályát Szentendrénél

Módosítják a szervezők a Budapest Rally gyorsasági autóverseny útvonalát A lakossági észrevételekre figyelemmel szólították fel a szervezőket arra, hogy lakott területen jelentős zajterhelést ne okozzanak, és a városi közlekedést ne akadályozzák.

1,3 km-re áthelyezik a Visegrád – Szentendre gyorsasági szakasz cél állomását az eredeti pályakijelöléshez képest, ezzel biztosítva, hogy Szentendre lakosságát a lehető legalacsonyabb zajterhelés érje – jelezték a 2017. szeptember 1-2. között megrendezésre kerülő Budapest Rally szervezői pénteken érkezett válaszukban.

A szentendreiek nyugalma érdekében módosítsák a pályakijelölést a várost érintő szakaszon. A korábban megrendezett verseny tapasztalatai alapján ugyanis számos lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz a várható zajszennyezés miatt.

A szervezők úgy fogalmaztak, a laikusok körében félreértésre adhatnak okot a rallye versenyek gyorsasági szakaszainak hossza, illetve az állomások elnevezése. Verseghi-Nagy Miklós kérésére ugyanakkor felülvizsgálták a Visegrád – Szentendre gyorsasági szakasz sportszakmai és biztonsági tervét, és azon – a polgármester kérésének megfelelően – változtatást eszközöltek. A módosított terv alapján a gyorsasági szakasz időmérő pontját – azaz a szakasz úgynevezett cél állomását a lezárt szakasz végétől távolabb, 1,3 km-re helyezték át. “Ezzel tudjuk biztosítani, hogy Szentendre lakossága a lehető legalacsonyabb zajterhelést szenvedje el” - írták a szervezők.

kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok