loader
Bajban van az utánpótlás – Interjú Gróz Jánossal

Bajban van az utánpótlás – Interjú Gróz Jánossal

Október 1-től egy kormányrendelet értelmében a pest megyei iskolák bezárták kapuikat a sportegyesületek előtt. A csapatok nem tarthatnak edzéseket az oktatási intézményekben. Így a Szentendrei NKE női kézilabdacsapata sem edzhet a korábbi helyszínen, a Móricz Zsigmond Gimnáziumban. Gróz János, az egylet vezetőedzője beszélt a helyzetről a TV Szentendre stúdiójában.

Jelenleg Budakalászon, este 9 és 10 óra között tudja megtartani edzéseit a Szentendrei NKE az ifi és a felnőtt csapatnak. Az utánpótlás lehetőségei azonban jelentősen beszűkültek a rendelet hatására. A gyerekek azokban az iskolákban sem edzhetnek, melyekben a klub újította fel a tornatermet. Dunabogdányban tarthat edzéseket a klub, de abba a csarnokba csak a helyieket engedik be. Ezen kívül a konditeremben és a futópályán van lehetőségük a játékosoknak fenntartani erőnlétüket.

A bajnokságokat nem állította le a Magyar Kézilabda Szövetség arra hivatkozva, hogy ha mérkőzések sincsenek, akkor sok gyereket veszíthet a sport. A vezetőedző szerint, ez nem oldja meg a problémát, ugyanis a szülők edzés nélkül nem engedik el gyermekeiket játszani a hétvégéken. Gróz János úgy véli, a jelen körülmények között az NB I és az NB I/B bajnokságokat érdemes, de az utánpótlást nincs értelme folytatni.

A felnőtt gárda első, Győr elleni összecsapását le kellett mondani, mert sokan betegeskedtek a szentendrei játékosok közül. A NEKA elleni viadalt pedig az ellenfélnél talált pozitív koronavírusos esetek miatt fújták le. Kettő mérkőzést viszont lejátszottak már a bajnokságban. A Szombathely csapatát 6 góllal verték meg a lányok, a Szekszárd ellen viszont vereséget szenvedtek. A Magyar Kupa első fordulójában egy góllal gyűrték le a Tempo KSE együttesét.

A Gróz Jánossal készített teljes interjúban a vezetőedző bővebben beszélt az utánpótlás helyzetéről, valamint az elkövetkező mérkőzéseikről és a strandkézilabdások idei évéről is beszámolt.

http://www.szentendre.media.hu/tv-szentendre/videok/sportkorzo/sportkorzo-groz-janos-tv-szentendre-2020-10-06

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok