loader
Elmarasztalta a választási bizottság Vitályos Esztert

Elmarasztalta a választási bizottság Vitályos Esztert

Jogorvoslattal fordult az illetékes választási bizottsághoz Vitályos Eszter, Pest megye 03. számú választókerületének fideszes képviselőjelöltje. Ez a kérelem arra a határozatra irányult, amely azt állapította meg, hogy Vitályos Eszter jogsértést követett el, amikor az egyik állami program laptopjait adta át a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium tanulóinak és pedagógusainak 238 db. notebook-ot adott át február 16-án. Azóta több országos, internetes hírportálon is megjelent, hogy a Momentum panaszt tett az államtitkár ellen, hiszen Vitályos Eszter fideszes képviselőjelölt is Pest megye 03. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületében, így megsérthette a választási szabályokat, amikor a kampányidőszak alatt az egyik állami program laptopjait osztotta szét a gimnáziumban. Az ellenzéki párt beadványában hangsúlyozta, Vitályos Eszter nem a törvények által meghatározott feladatkörében járt el, hanem csak kampányolt az iskolában.

A választás bizottság kedden megállapította, hogy a fideszes jelölt jogsértést követett el, de a bírság kiszabását már nem tartották indokoltnak. Szentendre Város Hivatalos Honlapján olvasható cikk egyik bekezdése szerint, Vitályos Eszter is választási kifogást terjesztett be ugyanezen választási bizottság elé február 19-én, de beadványát a bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasította. A FIDESZ-KDNP jelöltje választási plakátjainak eltávolítása miatt tett panaszt, de a beadvány az OEVB határozata szerint nem felelt meg a tartalmi követelményeknek – olvasható a portálon.

„Mivel államtitkári munkám részeként hivatalos feladatot láttam el, jogorvoslattal fordulok az illetékes választási bizottsághoz” – olvasható Vitályos Eszter, Pest megye 03. számú választókerületében induló fideszes képviselőjelölt hivatalos közösségi oldalán, tegnap közzétett bejegyzésében.

 

Fotó: Vitályos Eszter/Facebook

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok