loader
Mégsem kap kormányzati támogatást a P’Art mozi

Mégsem kap kormányzati támogatást a P’Art mozi

Hiába jelentette be Vitályos Eszter március 30-án, hogy 15 millió forintot kap a szentendrei P’Art mozi a vetítőgép cseréjére, az ígéret nem teljesült. A Hoppál Péter államtitkár által küldött levélben, a kormányzati megszorításokra hivatkozva vonták vissza az öt hónappal ezelőtt megígért támogatást-olvasható Szentendre Város Hivatalos honlapján.

A Szentendrei Kulturális Központ a P’Art mozi meghibásodott vetítőgépének cseréjére 18 millió forint támogatást igényelt az Emberi Erőforrások Minisztériumától, 2022. január 6-án.

Vitályos Eszter, Pest megye 3. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje 2022. március 30-án örömmel tette közzé Facebook-bejegyzésében, hogy „az Emberi Erőforrások Minisztériuma 15 millió forintos támogatást nyújtott a filmszínháznak, egy modern vetítőrendszer beszerzéséhez.” Ennek megfelelően április 4–én, az országgyűlési választást követő napon, válaszlevélben arról tájékoztatta a mozi vezetőit a minisztérium, hogy a mozigép beszerzését 15 millió forinttal támogatja a tárca-tudtuk meg a portáltól.

Időközben nem érkezett sem pénz, sem újabb értesítés, hogy mikor utalják a vetítőgép cseréjéhez szükséges 15 millió forintot, majd szeptember 8-án kelt levelében a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára, Hoppál Péter közölte, hogy visszavonják a támogatói döntést. Az államtitkár arról is írt, hogy „a mozgóképszakmával kapcsolatos támogatások a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hatáskörébe kerültek.”

A levélben szereplő indoklásban „a költségvetési fejezeteket érintő államháztartási stabilizációs intézkedésekre” hivatkozik Hoppál Péter.

A Szentendrei Kulturális Központ vezetője, Lakatos Judit ezt követően írt levelet Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetet vezető miniszternek, amelyben segítséget kér a több hónapja húzódó mozigép vásárlás beszerzéséhez ígért támogatás ügyében. A levélben a fent említett előzmények felidézését követően emlékeztetett arra, hogy a felgyorsult infláció miatt az eredeti összeggel szemben most már 21 millió forintra lenne szükség a vetítőgép cseréjéhez, illetve, hogy az emberi erőforrás tárca által egyszer már megítélt támogatásról van szó-tájékoztat a weboldal.

Forrás: szentendre.hu

Fotó: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok