loader
Városi Gyereknap a Czóbel parkban

Városi Gyereknap a Czóbel parkban

A koronavírus miatti kétéves kihagyás után, idén újra Lurkócia Gyermekállammá alakult át Szentendre, múlthét vasárnap. 8 állomáson 8 minisztériummal, számos izgalmas játékkal – mászófallal, foot golffal, logikai játékokkal, baba birodalommal, csocsóval várt mindenkit Szentendre gyerekállama, ahol a színpadon színes műsorokat, előadásokat, helyi sport- és táncegyesületek bemutatóit láthatták a szülők és gyerekek. A számos helyi együttes mellett, Budapestről is érkeztek fellépők a rendezvényre. Lakatos Judit, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetője kiemelte a Szent András Katolikus Általános Iskola 4.a osztályának előadását, akik a Légy jó mindhalálig musicalváltozatából adtak elő részletet.

A 10 éves Pink Panthers Akrobatikus Rock And Roll Táncsport Egyesület rendszeres fellépője a gyereknapi rendezvényeknek. Falaki Szabolcs, világbajnok táncos, egyesületi elnök szerint, bemutatóiknak 2 célja van: az egyik, hogy a tanítványok megmutathassák tudásukat, a másik pedig, hogy a szélesebb közönség is megismerkedhessen a rock and roll tánc dinamizmusával és lendületével. Színpadi produkciójukkal most is elkápráztatták a közönséget.

Kézműves foglalkozások, arcfestés, önkéntes tűzoltók kitelepülése, közlekedésrendészeti feladatok, állatvédelmi oktatás – csak néhány a vasárnapi gyermeknapi programokok közül, amelyhez szerencsére, az időjárás is kegyes volt. A nagysikerű gyereknap után, a Szentendrei Kulturális Központ szombaton, a nemzeti összetartozás napján rendez városi megemlékezést, a Trianon-emlékműnél. Részletek a szervezet közösségi és hivatalos oldalain.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok