loader
Szúnyoggyérítés lesz július 29-én

Szúnyoggyérítés lesz július 29-én

Szentendrén július 29-én földi úton történő szúnyoggyérítés lesz, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezésre július 30-31-én, napnyugta után kerül sor.

Az alkalmazott készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A méhészeket az önkormányzat értesíti.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó víz felgyülemléseket.

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok