loader
Nyitott szertárkapukkal várták a gyerekeket

Nyitott szertárkapukkal várták a gyerekeket

Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél is a gyermekekről szólt: megnyíltak előttük a tűzoltóság kapui. Szentendre Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága is csatlakozott a „Nyitott Szertárkapuk” programhoz, így a legkisebbek is megtudhatták, milyen az élet a laktanyában.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság “Nyitott Szertárkapuk” programjának célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos, önkormányzati és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása. A legtöbb gyermek álma, hogy egyszer tűzoltó lehessen, a katasztrófavédelem pedig egy napra teljesítette a kívánságukat - az ország 383 tűzoltólaktanyájának kapui nyíltak meg a kicsik előtt, köztük a Szentendre Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága is.

Az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyerkőcöket, de vasárnap 10 órától egészen 16 óráig látogathatták a szentendrei laktanyát az érdeklődők, ahol közel 400 fő megfordult aznap. A résztvevőknek lehetőségük volt vízsugárral célba lőni, tömlőt gurítani, és megtekinthették a tűzoltók készenléti szereit, különleges felszereléseit, eszközeit. A nap folyamán több próbariasztást is tartottak, de az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhattak a látogatók. A program nem csak egy izgalmas kalandot kínált, emellett nagyon sokat tanulhattak a gyermekek a hivatásról is.

Szentendre Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tagjai gyakran vesznek részt iskolai, vagy városi rendezvényeken, ünnepségeken. Azok, akik lemaradtak a gyereknapi “Nyitott Szertárkapuk” rendezvényről, újabb egy évet kell várniuk erre a lehetőségre.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok