loader
Már lehet jelentkezni a Talentum-programra

Már lehet jelentkezni a Talentum-programra

A „Talentum” Szentendre Jövőjéért Ösztöndíjra idén is várják a város kiemelkedő tehetségű diákjainak jelentkezését. Középiskolások és felsőfokú tanulmányaikat folytató tanulók is pályázhatnak! 

Idén is kihirdette a Talentum-pályázatot Szentendre Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, melynek célja a város tehetséges fiataljainak anyagi támogatása. Az ösztöndíj azon kiemelkedően tehetséges, nappali tagozatos középiskolai tanulmányokat folytató és első diplomájuk megszerzéséért tanuló főiskolai vagy egyetemi hallgatóknak adható, akiknek Szentendrén már öt éve bejelentett állandó lakcímük van, illetve kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkeznek.

Nappali tanrendű, középiskolás diákok esetében ez 5,0 eredményű tanév végi átlagot jelent, míg az egyetemistáknak és főiskolásoknak az előző két félév teljesítménye alapján számított kreditátlagát veszik figyelembe. Esetükben 4,5-es szintet követelnek meg, vagy a szakos évfolyamátlag 1,5-szeres értékét.

A pályázatokat szeptember 15-ig lehet benyújtani a város vezetősége felé! A tanulmányokat igazoló dokumentumokat csatolva kérik a jelentkezésekhez. Az ösztöndíj odaítéléséről az erre a célra létrehozott 5 fős Talentum Munkacsoport javaslata alapján a Képviselő-testület oktatásügyekért felelős szakbizottsága dönt.

A „Talentum” Szentendre Jövőjéért Ösztöndíj további részleteiről a www.szentendre.hu honlapon, vagy Kozma Krisztina köznevelési referenstől lehet érdeklődni a 06-26-503-337-es telefonszámon.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok