loader
Lakossági fórum és közösségi gyűlés Szentendrén

Lakossági fórum és közösségi gyűlés Szentendrén

Folytatódik a Vasúti villasor és környéke közlekedési rendjének közösségi megvitatása – először egy konzultációs jellegű lakossági fórumra, majd a döntést kimunkáló közösségi gyűlésre várják a szentendrei polgárokat – olvasható a szentendre.hu-n.

A Városrészi Költségvetés 2021-es programban a Vasúti villasor és környéke városrészben a legtöbb szavazatot a forgalmi rend újratervezésére, forgalomcsillapítására tett javaslat kapta. Az elmúlt években ebben a lakóövezetben jelentős fejlesztések, építkezések történtek, amelynek következtében megnövekedett az átmenő forgalom, a 30-as tábla korlátozásait sok esetben lépték át az ott közlekedők - veszélyeztetve az ott élők biztonságát. A projekt megvalósítása már majdnem egy éve húzódik, ezért a Polgármesteri Hivatal szeretné a megfelelő kompromisszumos megoldást megtalálni az érintettekkel, hogy megkezdődhessen az övezet biztonságosabbá tétele.

Két fórumra is várják az érdeklődőket: először egy tájékoztató, ismertető jellegű konzultációt biztosítanak szeptember 30-án, pénteken, 16 órától a Szatmári és a Mathiász utcai csomópontnál lévő sátorban. A lakossági fórumon szerzett információk birtokában a Városháza dísztermében október 5-én, szerdán, 18 órakor a közösségi gyűlésen nyílt vitában alakulhat ki a konszenzusos döntés. További részletek, Szentendre Város Hivatalos honlapján.

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok