loader
Figyelem, besurranó veszély!

Figyelem, besurranó veszély!

A Szentendrei Rendőrkapitányság közleménye: 2013. november 11-én a délelőtti órákban ismeretlen elkövetők a nyitott kaput kihasználva lopási céllal bementek egy szentendrei családi ház kertjébe.A tulajdonos észlelte és kérdőre vonta őket, mire ők elmenekültek egy fehér Opel típusú személygépjárművel.

Hasonló módon próbálkoztak ugyanazon a  napon délelőtt Budakalászon  is, ahol egy ház szintén nyitva hagyott kapuján át a kertbe jutottak, majd az egyik elkövető a nyitott bejárati ajtón át a házba is bejutott, míg a másik az ajtó előtt várakozott. A tulajdonos itt is észrevette ténykedésüket innen is menekülniük kellett.

Ugyanazon elkövetők, ezt követően Budakalászról Tahitótfaluba mentek, és egy házba besurranva egy táskát tulajdonítottak el a benne található értékekkel együtt. Tahitótfaluban egy másik ingatlanba is bejutottak az elkövetők, ott is egy bőrtáskát tulajdonítottak el.

A sértettek által adott személyleírások és az elkövetők által használt gépjármű beazonosításával a munkatársaink megállapították az elkövetők személyazonosságát és a bűncselekmények elkövetésének napján, 2013. november 11-én kora délután elfogták őket. A 33 éves N.L. és társa, a 21 éves L.R. elfogásukat követően, gyanúsított kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését beismerték. A büntetőeljárás velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folyik.

A fenti bűncselekményekkel kapcsolatban felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében az ingatlanok kapuját, bejárati ajtaját még nappal is tartsák zárt állapotban, abban az esetben is, ha az ott lakók otthon tartózkodnak.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok