loader
Felavatják a megújult Kőhegyi menedékházat

Felavatják a megújult Kőhegyi menedékházat

A menedékház felújítása tavaly ősszel kezdődött el. A korszerűsítés által megújulhatott a ház tetőszerkezete és fűtési rendszere, valamint kialakítottak egy modern melegkonyhai részt is. Az avatóünnepséget a hétvégén tartják.

A Pilisi Parkerdő Zrt. turistaház-felújítási programja által a Kőhegyi Menedékház kívül-belül megújult a tavaszi túraszezonra. A munkafolyamatok remek ütemben zajlottak, így március 15-ére, a menedékház megnyitó ünnepségét is meg lehetett szervezni.

A megnyitón köszöntő beszédet mond Beck László, a Magyar Turista Egyesület Szentendrei Osztály elnöke, valamint Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója. Az előadók ismertetik, és rövid bemutatósétán prezentálják a munkálatokat, eredményeket. Ezután - nem feledvén az ünnepi eseményeket - a Petőfi emlékműnél koszorúznak az 1848-49-es forradalom hőseinek emlékére.

Az eseményre várják a természetjáró egyesületek tagjait is. A menedékház gyalogosan közelíthető meg Pomáz és a Lajosforrási elágazás irányából a zöld sáv jelzésen, illetve Lajosforrás és Szentendre HÉV állomás irányából a sárga jelzésen.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok