loader
Díjmentes kerékpárszállítás és utazás a MÁV-nál

Díjmentes kerékpárszállítás és utazás a MÁV-nál

Ingyen lehet szállítani a kerékpárokat vonaton szeptember 22-ig - írja a MÁV - Start Zrt. hivatalos oldalán.  Az Európai Mobilitási Hét keretében a Technológiai és Ipari Minisztérium elrendelte, hogy azokon a vasúti járatokon (MÁV-Start, GYSEV, MÁV-HÉV), ahol lehet biciklit szállítani, 0 forintba kerüljön a kerékpárjegy - olvasható a posztban. A 20” feletti kerékátmérővel rendelkező kerékpárok szállítása esetén díjmentes kerékpárjegyet kell vásárolni. Ha a vonat kerékpárhely-foglalással vehető igénybe, a vonatra szóló kerékpár-helyjegyet továbbra is szükséges megvásárolni. - olvasható a MÁV cikkében. A díjmentes kerékpárjegy megváltása kötelező - tájékoztat a vállalat.

A kampányon belül valósul meg az Autómentes Nap is, mely idén is szeptember 22-én lesz, csütörtökön. Erre a napra egy új akcióval készült a MÁV: ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start, Volánbusz, GYSEV, MÁV-HÉV jegyet vált, azzal egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén a nap végéig - olvasható a Zrt. hivatalos és közösségi oldalán. 

Mindez tehát igaz a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járataira is - bármelyikre váltott helyközi jegy csütörtökön, egész nap az egész ország összes helyközi járatára érvényes - tájékoztat a vállalat. A gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC pótjegyet, a helyjegyet, a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy amúgy nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap. A felhívás szerint a 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyek, melyek egyébként csak 4 órán át érvényesek, szeptember 22-én felhasználhatóak lesznek a nap végéig országosan. A jegyek 2. osztályon érvényesek, az 1. osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, melyre a jegy szól, a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes - olvasható a mavcsoport.hu-n. 

 

Forrás: Facebook / MÁV , mavcsoport.hu 

Kép: mavcsoport.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok