loader
Altisztavatásra készül az MH Altiszti Akadémia

Altisztavatásra készül az MH Altiszti Akadémia

A Hősök terén közel 400 katona tesz ünnepélyes esküt július 17-én, szombaton. Az MH Altiszti Akadémián végzett altisztek méltó módon megünneplik azt a felkészülést, melyet a haza védelméért eddig tettek, és azt a munkát, mely az elkövetkezendőkben vár még rájuk.

„Mi vagyunk a csapat” – tartja a Magyar Honvédség szlogenje. Szilágyi László alezredes, az MH Altiszti Akadémia parancsnokhelyettese elmondta, hogy a felkészülés hosszabb folyamat, mint maga az avatás.

Az esemény komoly szervezést igényelt. A tervezés már februárban elkezdődött, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapest Közút Zrt. együttműködésével.  Területfoglalási engedélyt kellett benyújtania a Magyar Honvédségnek az illetékes önkormányzathoz. Az esemény csak meghívóval látogatható, a maszkviselés nem kötelező és testhőmérséklet-ellenőrzést sem fognak végezni, de a szervezők fokozottan odafigyelnek arra, hogy a látogatók teljes biztonságban nézhessék az ünnepséget. A nézői lelátó befogadóképessége 2450 fő, a meghívott vendégek száma 1300 fő, így a megfelelő távolságot betartva tudnak elhelyezkedni a résztvevők. Élőben is közvetítik az avatást, melyet kivetítőn lehet majd követni, illetve az arra járók kordonon kívül tekinthetik meg az eseményt.

A katonák július 11-től kezdték meg a felkészülést, hogy közel 400-an együtt tudjanak mozogni a tisztavatáson.

Forrás: www.honvedelem.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok