loader
A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat keresőkutyája is segített az áldozat megtalálásában

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat keresőkutyája is segített az áldozat megtalálásában

A szentendrei bázisú Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a rendőrség hatékony együttműködése ismét eredményesnek bizonyult. Egy négy évvel ezelőtt megölt férfi holttestének kihantolását és a tettes őrizetbe vételét hozták össze 12 nap alatt.

A szervezet közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben Polly, a keresőkutya segített az áldozat megtalálásában.

"A nyomozók a friss információ birtokában úgy gondolták, legfeljebb nem találnak semmit, de inkább alaposan szemügyre veszik a bejelentésben megjelölt szigetszentmártoni ház udvarát. A feladat végrehajtásához a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársainak közreműködését kérték, akik szerszámokkal és markolóval érkeztek a címre. A feltárást megelőző terepkutatást 2022. május 25-én kora este kezdték meg, először tetemkereső kutyával. Az eb viselkedése egyértelmű volt, jelzése helyén először markolóval, majd ásókkal, lapátokkal folytatódott a terület megtisztítása. Közel 3 órával később, egy méter mélyről került elő az első bizonyíték, egy emberi koponya. A gödör kiásása után sikerült felszínre hozni a holttestet, amelyet soron kívül igazságügyi orvosszakértői vizsgálatokra szállítottak. Halálának pontos okára, idejére szakértő adhat választ." - olvasható a szervezet közösségi oldalán.

A Pollyval készített felvétel ide kattintva tekinthető meg, a rendőrség tájékoztatóját pedig ezen az oldalon olvashatják el.

Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok