loader
39 230 000 Ft vissza nem fizetendő támogatást kapott a szentendrei uszoda

39 230 000 Ft vissza nem fizetendő támogatást kapott a szentendrei uszoda

Újra megnyitotta kapuit január 9-én a V8 Uszoda és Wellness. A szentendrei Vizes Nyolcas, több, mint 39 millió forint vissza nem fizetendő támogatást kapott, a 2023 első negyedévében felmerülő közüzemi költségeire.

A téli szünet után, újra megtelt városunk uszodája: visszatértek a helyi iskolások, az egyesületek, sportolók és a lakossági úszók is. A V8 Uszoda és Szabadidőközpont ügyvezető igazgatója, Dr. Juhász László elmondta: naponta átlagosan 370-en látogatják a létesítményt, és nem csak a medencék, de a wellness részleg iránt is egyre többen érdeklődnek.

Tavaly, a Honvédelmi Minisztériummal folytatott tárgyalások eredményeként, 2022 utolsó negyedévében 38,1 millió forintot biztosított a kormány az uszoda számára. A Sportért Felelős Államtitkárság, a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Magyar Szinkronúszó Szövetség, az uszodában edző egyesületek, Szentendre Város Önkormányzata és a V8 Uszoda és Szabadidőközpont közös összefogásának eredményeként, nem zárták be a létesítményt október elsejétől, amikor az energiaárak a korábbi 3.000.- Ft-ról 56.000.- Ft-os egységárra emelkedtek – tette hozzá Dr. Juhász László. 2023 első negyedévében felmerülő közüzemi költségeire újabb 39 230 000 Ft vissza nem fizetendő támogatást kapott a létesítmény – de az emelt összeg kifizetéshez az egyesületek és az önkormányzat is hozzájárul. Az ügyvezető szerint – a 2. és 3. negyedéves távhőárakat nézve – nagy valószínűséggel a V8 egész évben üzemelhet.

A Szentendrei Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont szolgáltatásairól, programjairól minden információt megtalálnak az érdeklődők a v-8.hu weboldalon.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok