loader
 Útlezárások a megyében

Útlezárások a megyében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az elkövetkezendő 24 órában további vegyes csapadék várható. A néhol több centiméter vastagságot is elérő hó a magasabb fekvő területeken tapadó hó formájában meg is maradt, nehezítve ezzel a térség közlekedését.

A hirtelen bekövetkezett időjárás főleg Pest megye északi részén okozott gondot, valamint fennakadást a közlekedésben. Folyamatosan érkeznek a bejelentések főleg veszélyesen megdőlt, avagy kidőlt fák, leszakadt ágak, illetve az úttesten elakadt gépjárművekről.
A helyenként a tíz centimétert is elérő hó mennyiség miatt 10.50-perckor a szakemberek lezárták a 1111-es számú utat Dobogókő és Esztergom között. Az úttestre több nagyméretű fa dőlt, ezek eltávolítását folyamatosan végzik a társhatóságok szakemberei. Szentendre és Pilisszentkereszt között egy menetrend szerint közlekedő autóbusz a hátsókerekével az árokba csúszott, személyi sérülés nem történt. A szentendrei hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével vonatták ki a bajbajutott járművet. Szintén autóbusz akadt el a havas úton, Pilisszentkereszten, a Kakashegy utcában. A pomázi önkormányzati tűzoltók végezték el a műszaki mentést, szabadították ki az elakadt autóbuszt. Kistarcsán, Csomád, Fót, Isaszeg településeken kidőlt fák okoztak gondot, amit a tűzoltóegységek láncfűrész segítségével távolítottak el. Budapest-Hatvan vasútvonalon továbbra sem közlekednek a vonatok, ugyanis Gödöllő közelében felsővezeték szakadás történt. A leszakadt vezeték a környezetében lévő növényzetet meggyújtotta, amit a gödöllői hivatásos tűzoltók oltottak el. A MÁV szakemberei e percekben is dolgoznak a hiba elhárításán, valamint a felázott talaj miatt Aszód és Gödöllő állomások között a nyílt pályára több nagyméretű fa dőlt. Az aszódi hivatásos tűzoltók besegítve a MÁV szakembereinek, közös erővel távolítják el a növényzetet.

Útlezárások a rendkívüli időjárási helyzetre való tekintettel:

·  1111-es jelű út Esztergom és Pilisszentkereszt között

·  1116-os jelű út Visegrád – Pilisszentlászló között

Foto: PMKI Szentendre HTP

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok