loader
Ónos eső hóval párosul

Ónos eső hóval párosul

Tartós ónos eső is várható térségünkben kora délutántól, ezért a közútkezelő azt kéri, hogy csak azok induljanak útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van és ők is csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel induljanak el. Észak-Magyarország területén az ónos esőt megelőzően jelentősebb havazásra is számítani kell, főleg a magasabban fekvő északi területeken, ahol akár 15 centiméternyi friss hó is hullhat.

Reggel 7:55-kor jelentette az Utinform, hogy élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítődtek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton, Szentendre és Budakalász között, a 31-es főúton Maglódtól, valamint az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

A Magyar Közút arra is figyelmeztet, hogy az autósok ne előzzék meg a hóeltakarító járműveket, vezessenek lassabban és körültekintőbben, és ha el kell indulniuk, akkor azt tegyék meg időben.

Bővebben a hókotrás jellemzőiről: https://24.hu/belfold/2023/11/29/idojaras-havazas-onos-eso-kozutkezelo-kozlemeny/?fbclid=IwAR2dfjDBDrZg6z5ttYE-bRd8RLL1xZuxXCVUnkETBdDlpw8rFmIWEqONyKI

Forrás: 24.hu/belfold

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok