loader
Augusztus elején kezdődik a járdaépítés a Lenfonó HÉV-megállónál

Augusztus elején kezdődik a járdaépítés a Lenfonó HÉV-megállónál

A Szentendrei út déli szakaszán, a Budakalász Lenfonó HÉV-megálló és a Country Tanya Étterem között járdaszakasz épül. A munkálatok jövő hétfőn kezdődnek és várhatóan 2021. szeptember 15-ig fejeződnek be.

A járdaépítést az tette szükségessé, hogy a Lenfonó HÉV-megálló utasforgalmának több, mint 80%-a autómentes megközelítéssel történik, ám kerékpáros megközelítése jelenleg nem vonzó és az átmenő forgalom miatt balesetveszélyes is. A Lenfonó-gyártelep gazdasági főbejárata szintén forgalmas, balesetveszélyes. Az út déli oldalára tervezett járda felnőttek, idősek, mozgásukban korlátozottak, gyermekek és babakocsival közlekedők számára egyaránt megadja majd a biztonságos gyalogos közlekedés feltételeit, mivel ennek köszönhetően nem kell feleslegesen átkelni az autóúton, vagy szabálytalanul parkoló autók között gyalogosan közlekedni, nem szükséges gépkocsik és teherautók által használt kapubehajtókat keresztezni.

Budakalász májusban eredményesen szerepelt a megyei VEKOP-pályázaton és közlekedésfejlesztésre több mint ötvenötmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, amelyet a város a központi gyalogos és közúti forgalommal terhelt részén a fenntartható közlekedési módokat használó gyalogosok és kerékpárosok biztonságának növelésére, a közlekedési feltételek javítására, a kötöttpályás közlekedést igénybe vevők számának növelésére fordítja. 

A járdaépítési munkálatok érintik majd a rendszeresen ott parkoló autók tulajdonosait. Őket ezúton kérik, hogy ne akadályozzák az építkezést, a járdaszakaszt az építkezés befejezéséig hagyják szabadon.

A Szentendrei út 1-3. önkormányzati lakóépület udvarán korlátozott számban parkoló bérlési lehetőség áll rendelkezésre (nettó 6000 Ft/hó vagy 60.000 Ft/év áron) a lakosok számára – a részletekről érdeklődjön a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

 

Forrás: https://www.budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok