loader

Elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy éjszaka leforgása alatt három autót is kirabolt

A szentendrei rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint egy éjszaka leforgása alatt három autót is megszabadított benne hagyott értékeitől, több százezer forintos kárt okozva a tulajdonosoknak.

Pomázon 2022. május 2-án reggel hárman is jelezték, hogy leparkolt autójukat valaki feltörte, azokból mindent elvittek. Fűkasza, mobiltelefon, bankkártya, szemüveg, nedves kendő, cipők, ruhaneműk, forgalmi engedélyek: nem válogatott az ismeretlen. A lopott bankkártyát sebtében ki is próbálta, több mint 20 ezer forint értékben költekezett  dohányboltban, mielőtt tulajdonosa letiltotta azt.

A helyszínekre érkező zsaruk tanúkat kutattak és hallgattak meg, minden apró részletre kiterjedő helyszíni szemlét tartottak, nem egész három napon belül azonosították a bűncselekmény lehetséges elkövetőjét. Mindenhol keresték, de nem találták, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

K. Mihályt Budapesten, 2022. július 11-én fogták el a Készenléti Rendőrség munkatársai. A férfi házában megtartott kutatáson egy hátizsákból előkerültek forgalmi engedélyek, számos slusszkulcs, illetve temérdek egyéb, részben címkével ellátott ajtókulcs, rádiósmagnó és bankkártya.  A 33 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása ellen panaszt nem tett, a terhére rótt bűncselekményeket csak részben ismerte el. Elmondása szerint családi problémái miatt nagyon kiborult, erős nyugtatókat vett be akciója előtt, a történtekről ködösek az emlékei.

K. Mihályt a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság 2022. július 13-án elrendelt. Vele szemben nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság. A rendőrök az eljárásban vizsgálják, hogy más, korábban elkövetett hasonló jellegű bűncselekménnyel összefüggésbe hozható-e.

Forrás: police.hu

Elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy éjszaka leforgása alatt három autót is kirabolt

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok