loader
A tavalyi halálos közúti közlekedési baleset vizsgálatát fejezték be a szentendrei rendőrök

A tavalyi halálos közúti közlekedési baleset vizsgálatát fejezték be a szentendrei rendőrök

A szentendrei rendőrök egy tavalyi halálos közúti közlekedési baleset vizsgálatát fejezték be a napokban. Elsőbbsége lett volna a motorosnak, a helyszínen meghalt - írja a police.hu.

2021. július 16-án délután egy helyi nő Pomáz, Budakalászi úton közlekedett Csobánka irányába személygépkocsijával, amikor balra nagyívben akart bekanyarodni egy telephelyre. A szemközti sávban érkező motorkerékpárosnak elsőbbsége volt, de a nő ezt nem biztosította, és kanyarodása közben összeütköztek. A 66 éves, az ütközéstől 33 méterre fekvő, motoros férfi az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, a helyszínen meghalt, viselt, de be nem csatolt sisakját az ütközési ponttól 27 méterre találták meg. A gépkocsi sofőrjét megszondáztatták, negatív eredményt hozott. A pomázi asszonyt halálos közúti baleset okozásának vétségével gyanúsították meg a rendőrök. Kihallgatásán a felelősségét elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében a jogosítvánnyal 31 éve rendelkező nő úgy nyilatkozott, hogy „Nem értem miért nem láttam a motorost, egyszerűen nem észleltem.” Vezetői engedélyét a rendőrök elvették, a kormányhivatal pedig visszavonta, valamint elrendelte vezetői jogosultságának szüneteltetését a büntetőeljárás jogerős befejezéséig – folytatja a portál.

Az eljárás közben kirendelt igazságügyi mérnökszakértő véleménye szerint a személygépkocsi vezetőjénél az észlelési és cselekvési késedelem megállapítható, a baleset kellő odafigyeléssel elkerülhető lett volna. A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 49 éves sofőr ellen folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok