loader
Lakossági fórum a Baptista Ház építéséről

Lakossági fórum a Baptista Ház építéséről

Lakossági fórumot tartott a Móricz Zsigmond Gimnázium mögötti, Pomázi úttal határos terület beépítéséről Fülöp Zsolt polgármester, valamint a környék két önkormányzati képviselője Drávucz Zsolt és Hernádi Krisztina Nóra tegnap délután a Pipacs utca és Pomázi út találkozásánál. A 3100 nm2 nagyságú önálló telekrész a város tulajdonában áll, és a tervek szerint a Szentendrei Baptista Gyülekezet számára épülne itt közösségi ház a gyülekezet saját költségén.

Nem tegnap kezdődött el a Szentendrei Baptista Gyülekezet új közösségi házának tervezése, már a testület korábban ígéretet tett a Gyülekezet tagjainak, vezetőjének, és lelkipásztorának, hogy most ősszel dönt arról, hogy megépülhet-e a foglalkozásokra, és imádkozásra alkalmas új helyiség.

A gyülekezet tagjai jelenleg egy 700 nm2 -es épületben, az Offline Centerben tartják meg programjaikat, valamint a 120 nm2-es Rákóczi Ferenc utcai imaházházban jönnek össze. A több mint hetvenéves gyülekezet tagjai között sok az ifjú család, és elmondásuk szerint a jelenlegi helyet jócskán kinőtték. Korábban a lelkipásztor a TV Szentendrének azt is elmondta, hogy az utóbbi időkben a magas részvételi arány miatt szabadtéren tartották meg az istentiszteletet. A lakossági fórum helyszínén a gyülekezet vezetője, Barbarics Péter is jelen volt, aki elmondta, hogy már több mint 10 éve kezdtek tárgyalásba az önkormányzattal.

A lakossági fórumon több mint tízen vettek részt, a legtöbbjük nem kifejezetten a Baptista ház megépítését, hanem az azzal járó körülmények megváltoztatását sérelmezte. Ebbe beleértve a fák további kivágását és a megnövekvő átmenő forgalmat.

A telek forgalomképes törzsvagyonban van, ami azt jelenti, hogy a fákkal és fűvel benőtt területen akár egy 20 lakásos társasház is épülhetne, de a polgármester úgy fogalmazott, hogy most közösségi beruházásra fordítanák, majd hozzátette, hogy ez az önkormányzatnak semmibe nem kerülne, a város csak a területet adja, a beruházás a Gyülekezet költségei.

A helyszínen szerettük volna megkérdezni a képviselőket és a polgármestert arról, hogy mikor kezdenék meg az építkezést és milyen feltételek mellett, valamint, hogy a környéken élő lakóknak ez milyen változásokkal járna, de kérdésünkre nem kaptunk válaszokat. A polgármester kamerán kívül arra hivatkozott, hogy az Egyházat nem szeretné egy lapra tenni a politikával, ezért nem nyilatkozik.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok