loader
"Sulikostoló" a Móriczban

"Sulikostoló" a Móriczban

Finiséhez érkeznek a középiskolák bemutatkozásai. A nyolcadikos diákoknak hamarosan dönteniük kell, hogy melyik középoktatási intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat. A Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban január 13-án egy "Sulikostolót" tartanak, amikor az iskola képzési rendszerével, tanáraival ismerkedhetnek meg a leendő diákok, kiscsoportos foglalkozások keretein belül. A nagy múlttal és hagyományokkal rendelkező Móricz Gimnázium az elmúlt időszakban több, az általános iskola felsőseinek és szüleinknek szóló programmal mutatta be intézményét, ami a következő tanévtől új képzési módszerrel, a "Tandemmel" bővül majd, ami a diákok tehetséggondozására helyezi majd a legnagyobb hangsúlyt. Január 13-án, pénteken a "Tandemmel" is megismerkedhetnek majd a diákok. Az esemény regisztrációhoz kötött.

A 60 éves múltra visszatekintő oktatási intézményben a leendődiákok kapják majd a fő szerepet pénteken 16 órától, a programra azonban előzetesen kell regisztrálni a fiataloknak. Már minden képzési formába bepillantást kapnak az érdeklődők, választaniuk kell a bemutatók között a diákoknak. 

A "Sulikostolóval" nem érnek véget a programok, január 21-én közel 300 diák látogat majd el az iskolába, hogy megírja a központi írásbeli felvételit magyar nyelvből és matematikából. A nyolcadikosoknak a határidők és a felvételi procedúra ezután a felvételi lapok kitöltésével, majd a szóbelikkel folytatódik februárban. Az, hogy melyik diákot hová veszik fel csak áprilisban derül ki, de addig is az iskolák honlapján, a felvételi tájékoztatókban minden segítséget megkapnak a teendőkről és határidőkről az érintettek.

Kép forrása:http:www.mzsg.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok