loader
Rajz- és festészeti kurzusokat indít márciustól a MANK Festőműhely

Rajz- és festészeti kurzusokat indít márciustól a MANK Festőműhely

Rajz- és festészeti kurzusokat indít a MANK Festőműhely Szentendrén tavasszal.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. márciustól júniusig a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóival közösen, autentikus környezetben eleveníti fel a Nagybányai és a Szentendrei Iskola hagyományait. A nagy elődök tapasztalatain alapuló rajz- és festészeti szabadiskolai foglalkozásokat a művésztelepen alkotó művészek egyéni művészetpedagógiai, szakmai munkája segíti - közölték a szervezők.

A közlemény szerint a tanulók kortárs festőművészek, képzőművészek vezetésével sajátíthatják el a klasszikus festészeti és rajztechnikákat, ugyanakkor a kortárs művészet rajzi, festészeti, képzőművészeti eszközeinek használatával is megismerkedhetnek a gyakorlatban a kurzusok során.

A foglalkozásokat a Szentendrei Régi Művésztelep művészei - Buhály József, Knyihár Amarilla és Martin Henrik - vezetik. Mint írják, a szabadiskolai foglalkozások résztvevői tudásukhoz, gyakorlati tapasztalatukhoz és igényükhöz alkalmazkodó feladatokkal fejlődhetnek egyéni tanácsok, különböző módszerek és feladatok segítségével. A foglalkozásokon a perspektíva alapjain keresztül a csendélet, a tájkép, a portré, az akt klasszikus ábrázolási módjaival, realista, modernista vagy avantgárd irányzatok alkotóelveivel, módszereivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Az összegzés szerint a kurzusra jelentkezhet minden 13 évesnél idősebb fiatal és felnőtt.
A foglalkozásokról és a jelentkezés módjáról a www.alkotomuveszet.hu honlapon olvashatók részletes információk.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok