loader
Kozma 20/21 – ösztöndíjasok kiállítása a MANK Galériában

Kozma 20/21 – ösztöndíjasok kiállítása a MANK Galériában

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és kísérőit a Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíjasok KOZMA 20/21 című kiállításának megnyitójára, és a 2022. évi ösztöndíjak átadására.

Időpont: 2022. február 11., péntek 18:00

Helyszín: MANK Galéria (2000 Szentendre, Bogdányi u. 51.)

A kiállítást megnyitja:

Mayer Kitti designteoretikus

Házigazda:

Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója

A kiállítás kurátora:

Pataki Petra művészettörténész

Az 1987-ben alapított Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíj 35. életévüket még be nem töltött művészek pályakezdését támogatja. A fiatal iparművészek egyik legfontosabb támogatásának és elismerésének számító ösztöndíj célja, hogy anyagi és szakmai támogatást nyújtson, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítson a pályakezdő művészek számára. A minden évben megrendezett beszámoló kiállításon képet kaphatunk arról, hogy mit jelent egy-egy alkotó számára az, ha az ösztöndíjas év során kizárólag az alkotással foglalkozhatnak.

Az idei beszámoló kiállításon együtt tekinthetőek meg a 2020-as és a 2021-es év ösztöndíjasainak alkotásai. Ennek a különleges helyzetnek köszönhetően az is láthatóvá válik, hogy egy-egy ösztöndíjas munka hogyan fejlődik és bontakozik ki az (akár többéves) ösztöndíjas időszak alatt.

Kiállító művészek:

Berecz Vanda, Boldog Anita, Gspann Zsuzsa, Kárpáti Judit Eszter, Knetik Dóra, Laufer Miklós, Hegedűs Fanni Johanna, Horányi Kinga, Mayer Kitti, Sárváry Zsófia, Strohner Jázmin, Strohner Márton, Tengely Nóra, Udvari Anikó, Varga Gyöngyvér Amala, Zalavári Fruzsina, Zsadányi Janka

A kiállítás 2022. március 5-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00, szombaton 10:00 és 17:00 között.

Forrás:https://alkotomuveszet.hu/

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok