loader
Idősek Világnapja volt a Skanzenben

Idősek Világnapja volt a Skanzenben

Nordic walking bemutató, kézműveskedés, szenior játékudvar várta az érdeklődőket szombaton a Skanzenben. A különböző programok nem csak a szépkorúaknak kedveztek az Idősek Világnapján, hanem a legkisebbek is megtalálhatták a kedvükre való elfoglaltságot.

Az aktív, tevékeny és élményekben gazdag öregkor a testi és szellemi egészség záloga. Szombaton a látogatók figyelmét is az időskorúakra, az idősek paraszti társadalomban betöltött szerepére irányították a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. 

Skandináviában többen „járkálnak két bottal a kezükben”, mint ahányan kocognak. A nordic walking nem csak egy különleges kondicionáló mozgásforma, de jó kalóriaégető hatása is van. Fél 11-től ezzel a sportággal is megismerkedhettek a látogatók, akik Nordic Walking bemutatón és tanácsadáson vehettek részt Sinkovicz Éva gyógytornász és Nordic Walking instruktor vezetésével.

Aktív időskor, sikeres időskor, produktív időskor címmel tartott előadást Dr. Jászberényi József. Emellett állandó programokkal is várták az érdeklődőket. A szeinor játékudvarban különböző kártyajátékok és memóriafejlesztők várták a látogatókat, Ék Erzsébet jelmeztervező segítségével pedig papírbabákat is lehetett készíteni.

Az idősek világnapja alkalmából nemcsak a szépkorúakat várták, hanem a kisebbeket is, hiszen a két generáció egymást gazdagíthatja, így ők is jelen voltak a szombati napon. Voltak diákok, akik az iskolai közösségi szolgálat keretében vettek részt az idősekhez kapcsolódó témákkal, kapcsolódva ezzel a Határtalan Skanzen tematikus helyszínekhez.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok