loader
Hosszú idő után ismételten megnyílik a MANK Galéria

Hosszú idő után ismételten megnyílik a MANK Galéria

Koós Gábor grafikusművész SZUVENÍR című kiállításával nyit újra a MANK Galéria. A tárlat megnyitója 2021. május 28-án, péntek 18 órakor lesz a Szentendre, Bogdányi utca 51. sz. alatt. 

A megnyitón a vírushelyzet miatt korlátozott számban fogadnak látogatókat, a részvétel regisztrációhoz kötött. A megnyitón a maszk viselése kötelező, továbbá a védettségi- és személyigazolvány felmutatásához kötött. A kiállításmegnyitó élőben követhető a MANK Facebook-oldalán.

Köszöntőt mond, Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója.

A kiállítást megnyitja, Révész Emese művészettörténész, egyetemi docens.

A kiállítás kurátora, Sipos Tünde művészettörténész. 

 

Szuvenír, azaz emléktárgy (francia eredetű szóval szuvenír) tágabb értelemben minden olyan tárgy, mely birtokosát valamilyen eseményre vagy élményre emlékezteti. A Szuvenír sorozatban Koós Gábor grafikusművész egy teljes tér lenyomtatása által kísérletezik a háromdimenziós nyomatkészítéssel. Az első ilyen technikával készült printinstallációjában az alkotó megpróbálja életnagyságban rögzíteni és újraalkotni a műterméhez tartozó teherliftet egyfajta emléktárgyként, amelyet magával akar vinni, amikor örökre elhagyja a stúdiót. A hatalmas teherlift a művész nagyméretű munkáinak és installációinak szállításával fontos szerepet töltött be az életében. A műteremtől való búcsúként Koós Gábor lenyomtatta továbbá karosszékét is, amelyben ötletei születtek.

A Szuvenír sorozat további részeiben a művész a múltjával és a családtagjai közelmúltban bekövetkezett halála felett érzett gyászával birkózik: nyomatot készít a gyerekkori ház tárgyairól, mint például az erkélykorlátról, amelyet nagyapja készített, vagy nagybátyja fűrészéről, ő mutatta meg neki ugyanis először a famunkát. A sorozat minden darabja tiltakozás a feledés ellen.

A Szuvenír-sorozat munkái első alkalommal láthatók egy térben.

A kiállítás június 25-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok