loader
Fiatal művészek

Fiatal művészek

Kiállítás nyílt a Templomdombi Általános Iskola fiatal művészei számára a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban. A rajzokat, festményeket és egyéb technikákkal készült műveket az iskola Vizuális Műhelyébe járó diákok alkották. A szakkör több mint 30 éve működik az intézményben. A gyerekek gyakran vesznek részt városi, országos és nemzetközi versenyeken, rendszerint előkelő eredményeket érnek el. A tárlatot Szentendre Város Kulturális, Oktatási és Civil Bizottságának elnöke, Lang András nyitotta meg. Az ünnepélyes esemény filmvetítéssel kezdődött, mellyel az iskola fennállásának évfordulója előtt is tisztelegtek.

Deli Gabriella egy héten kétszer tart foglalkozásokat, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig minden diák szabadjára engedheti kreativitását. Különböző technikákat sajátíthatnak el, a vízfestéktől kezdve a linómetszetig, ami a fametszethez hasonló magasnyomású sokszorosító eljárás. Ilyen eljárással készül a grafikai lap. Számos eszköz előkerül az órákon. A tanítónő szerint, a rajzkészség fejleszthető, és egy kevésbé ügyes gyerek is képes eljutni arra a szintre, mint egy igazán tehetséges. A pályázati témák mellett a tanulóknak is van beleszólásuk abba, hogy mit alkossanak a szakkörön.

A HBPMK egész évben várja az érdeklődőket kiállításaival. A könyvtár munkatársai fontosnak tartják bemutatni Szentendre leendő művészeinek munkáit is. Ezzel is szeretnének minél szélesebb közönség számára élményt nyújtani, és a fiatalabb korosztályt is bevonzani programjaikkal. A Templomdombi Általános Iskola diákjainak művei a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár gyerekkönyvtár felé vezető folyosóján, nyitvatartási időben ingyenesen látogathatók.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok