loader
Borbély Műhely Jazz Klub

Borbély Műhely Jazz Klub

Közel 20 éve minden hónapban koncertet adnak a Dunaparti Művelődési Ház Barlangjában, a jazz klubban, Borbély Mihály vezetésével. A Borbély Műhely az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozognak a formáció tagjai. A Borbély Műhely eddig megjelent öt albuma közül kettő is elnyerte a Gramofon zenei magazin kritikusi szavazásán „Az év jazz lemeze” elismerést.

Augusztus 22-én, szombaton adtak koncertet a Dunaparti Művelődési Házban, ahol Borbély Mihály szaxofonon és fúvós hangszereken játszott, Horváth Balázs bőgőn, G. Szabó Hunor dobon és a zenekar vendégeként Binder Károly pedig zongorán mutatta meg tehetségét. Binder Károly, Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, tanszékvezető egyetemi tanár és zeneszerző, aki tehetségét az új irányzatok, eltérő zenekultúrák, kompozíciós technikák és improvizatív rendszerek szintézisének szolgálatába állította, nem megfeledkezve saját zenei gyökereiről.

Nagy öröm volt a zenészeknek, hogy a karantén helyzetet követően ismét közönség előtt, a színpadon zenélhettek. A zenekar vezetője interjúnkba azt is elárulta, hogy hogyan vészelték át az elmúlt pár hónapot a karanténba.

Binder Károly szerint a „muzsika egy egész”, nem léteznek szeletek. Egy olyan „Ügy” melyet csak egészben, totalitásban lehet és kell szolgálni. Ebbe benne van a koncertezés, a zeneszerzés, a tapasztalatok és a tudás átadása, a tanítás is. Az interjúban megkérdeztük tőle azt is, hogy tapasztalatai szerint mennyire fogékonyak az egyetemi hallgatók az új irányzatokra.

A közelgő koncertek időpontjai megtalálhatóak a honlapjukon: mihalyborbely.hu

A teljes interjú elérhető az alábbi linken,11 perc 23 másodperctől: https://www.szentendre.media.hu/videok/muveszvaros/muveszvaros-tv-szentendre-2020-09-04

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok