loader
Vízhálózati kapacitásbővítő fejlesztések kezdődnek a térségben

Vízhálózati kapacitásbővítő fejlesztések kezdődnek a térségben

A vízművek állapotának, műszaki színvonalának javítása, a környezet védelme és a fogyasztói elégedettség növelése a Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (DMRV Zrt.) stratégiai célja. - tette közzé facebook oldalán Vitályos Eszter, térségünk országgyűlési képviselője.
A társaság működési területén a fogyasztók ivóvízzel való ellátása felszín alatti vízkészlet igénybevételével valósul meg. Víztermelésünk jelentősebb hányada a Duna jobb- és bal partján található partiszűrésű vízbázisokról, kisebb része karsztvíz-, rétegvíz- és talajvízbázisokról történik.
Vízbázisaink nagyobb része sérülékeny, ezért környezetük védelmére kiemelt figyelmet kell fordítani. A cég elkötelezett a környezet védelme iránt, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy az egyre szigorodó előírásokat is be tudja tartani. A vízbázisok védelmének jogi keretét a vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelmét, egy kormányrendelet teremtette meg.
A KEHOP-2.1.11-21-2022-00005 pályázat révén, most a részvénytársaság több mint 16 milliárd Ft-ot fordíthat egyebek mellett:
Pilisborosjenőn, Szentendrén, Tahitótfaluban, Leányfalun ivóvízvezetékek cseréjére, míg Szentendrén a Déli Vízbázison új kutakat telepítenek. Természetesen a munkálatok alatt a vízellátás folyamatos lesz. A helyi viszonyokat és a vezeték elhelyezkedését figyelembe véve eltérő forgalomkorlátozás mellett ugyan, de biztosítva lesz a gépjárműforgalom is.
 
Forrás: https://www.facebook.com/vitalyoseszter

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok