loader
Plusz egy Fa

Plusz egy Fa

A Plusz egy Fa program elnevezésű kezdeményezéssel a Marysol könyvkiadó munkatársai arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy – a jelen mellett – a jövőt is érdemes szem előtt tartani, hiszen nem mindegy, hogy gyermekeink, unokáink milyen környezetben élik majd mindennapjaikat.

A kiadó munkatársai úgy döntöttek, hogy minden alkalommal, amikor megjelenik egy könyvük, ültetnek egy fát. A Föld napja apropójából, az ötlet megvalósításához idén a Czóbel Parkban kaptak helyet. Múlt pénteken öt darab császárfát telepítettek az egyedi, különleges helyen.

Az eseményen Bánki Attila - írói nevén Alexander B. Hackman – is részt vett.

A kiadónál publikáló írók - akik, kivétel nélkül környezettudatosan élnek - szép számmal képviseltették magukat a szentendrei Czóbel Parkban.

Komlóssy Vera, a Marysol könyvkiadó vezetője kifejtette, hogy hogyan született a Plusz egy Fa nevű program ötlete: „Az az elgondolás is vezérelt, hogy fehér, nyomtatott könyvért – gyakorlatilag – majdnem egy fa adj az életét, tehát szeretnénk a Marysol könyvkiadóval karöltve az íróimmal karöltve visszaadni azt a természetnek, amit elveszünk”.

A kiadó munkatársai igyekeznek hiteles példát mutatni, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy óvni, ápolni kell szűkebb és tágabb környezetünket.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok