loader
Megújult a PMK fonotéka részlege

Megújult a PMK fonotéka részlege

Projektor, babzsákmozi, társasjáték klub – csak néhány izgalmas lehetőség a PMK megújult fonotéka részlegén. A fiatal korcsoportot megcélzó intézkedéseknek köszönhetően, egyre több látogatónak adnak lehetőséget a szórakozásra, korosztálytól függetlenül.  

 Dr. Tóth Máté több mint három éve dolgozik a PMK Igazgatójaként. Jelenlegi törekvésük, hogy otthonosabbá tegyék a könyvtárat az ifjabbak számára. A jövőt tekintve nem esnek át nagyobb átalakításon a fonotéka terei. A könyvtár számára fontos, hogy az ifjúsági korosztályt is bevonzzák az intézménybe.  Az állományt tekintve, több könyv, de kevesebb zenei- és filmhordozó beszerzése várható. Az igények azt mutatják ugyanis, hogy egyre inkább az online film- és zene letöltések irányába mozdulnak el az emberek, ezért egyre kevesebben használják a kölcsönzőket. Dr. Tóth Máté és a könyvtár célja, hogy olyan termékeket tudjanak kölcsönözni az odalátogatók, amire valóban van igény a mai világban.

 Béres Zsófia a PMK munkatársa is feldobta a fonotéka hangulatát. Bakelit lemezekből felépülő festménye 3 héten keresztül, közel 11 órán át készült, melyet saját maga készített el. A mű célja, hogy feldobja a fonotéka arculatát. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok