loader
Kérelem és nyilatkozat a családi fogyasztói közösségek számára

Kérelem és nyilatkozat a családi fogyasztói közösségek számára

Több, az energiakrízisre reagáló kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, szeptember 9 – én este. A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó gázkedvezményekre is rendeletet alkotott a kormány, amely szeptember 12-től hatályos. Mivel a rendelet nem tartalmaz eljárásrendet, ezért a Jegyzői Iroda irányításával a Polgármesteri Hivatal munkatársai egy nap alatt kidolgozták a helyi eljárásrendet és elkészítették a kérelem és az ahhoz kapcsolódó nyilatkozat nyomtatványokat- olvasható Szentendre Város Hivatalos honlapján.

-A kérelem hiánytalan és teljes körű benyújtását követő 8 napon belül a Jegyző hatósági bizonyítványban igazolja a lakás(ok) számát.

-Ez a hatósági bizonyítvány csak és kizárólag a kedvezményes földgázár igénybevételét biztosíthatja, semmilyen más, egyéb eljárásra vonatkozóan, illetve arra kihatóan adatot nem igazol.

-Az igazolás kiadása iránti eljárás nem minősül kötelező elektronikus eljárásnak, a kérelmeket az Ügyfélkapun, illetve ezen kívül postai úton, vagy személyesen a Városi Ügyfélszolgálaton, továbbá ügyfélfogadási időben a Hatóság Irodán is benyújthatja.

-Az Ügyfélkapun történő ügyintézés is elfogadott és támogatott ügyintézési forma.

-Tekintettel arra, hogy a városban rövid időn belül százas nagyságrendben várható a kérelmek beadása és feldolgozása, gyorsított ügyintézésre ebben az esetben nincs mód.

-A kérelmeket 2022. szeptember 13. (kedd) napjától tudjuk fogadni-tudtuk meg a portáltól.

Forrás: szentendre.hu

Fotó: Pixabay

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok