loader
Gulyás Gergely: nem lesznek területi alapú szigorítások, de a lazításnak még nincs itt az ideje

Gulyás Gergely: nem lesznek területi alapú szigorítások, de a lazításnak még nincs itt az ideje

Nem lesznek területi alapú szigorítások, de a lazításnak még nincs itt az ideje, a harmadik hullám csúcsa közelében járhatunk - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón. Hozzátette, hogy néhány héten belül várható, hogy megkezdődnek a lazító lépések, de a teljes nyitás csak nyáron jöhet. Ez az oltások függvénye, de májusra, júniusra elérhető a kellő átoltottság.

 

A legfrissebb, március 17-i oltási adatok alapján már 1,4 millió ember kapta meg az első, és közülük mintegy 400 ezren a második adagját a koronavírus elleni védőoltásnak. Ha csak az elmúlt hetekre jellemző, napi 40-50 ezer fős első oltási tempót vesszük alapul, akkor ez azt jelenti, hogy április közepére másfél millióval többen, közel 3 millióan lesznek azok, akik már megkapták az első oltásukat – áll a Portfolio átoltottságra vonatkozó számításait ismertető cikkében. 

 

Érvényben maradtak tehát az eddigi intézkedések. A következő hetek részletes menetrendjéről holnap reggel Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztatja a lakosokat a Kossuth rádióban.

 

 

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok