loader
Gazdaságvédelem: az adók megváltoztatásáról döntött az Operatív Törzs

Gazdaságvédelem: az adók megváltoztatásáról döntött az Operatív Törzs

Átfogó adóügyi könnyítésekről döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs. Többi között változik a kisvállalati adó, a KATA és az általános forgalmi adó is. Az intézkedésekkel a vállalkozások és a családok terheit szeretnék enyhíteni.

Nem módisíthatják a helyi adók mértékét kormányzati döntés alapján az önkormányzatok 2021-ben. A gazdaságvédelmi operatív törzs októberi döntései viszont a szentendreieket is érintik. Csökkenni fog a KIVA, vagyis a kisvállalati adó és az általános forgalmi adó is.

A koronavírus-járvány második hullámában a vendéglátóhelyek tavaszhoz hasonlóan csak házhozszállítást vállalhatnak. A kormány a kiszállított ételek ÁFA-csökkentésével enyhíti az éttermek terheit. Az erre vonatkozó rendelet a veszélyhelyzet végéig, azaz február 8-ig hatályos.

A kisadózó vállalkozások tételes adójára és a helyi iparűzési adó bevallására is vonatkoznak a változások az újévtől. A KATÁ-sok 3 millió forint felett kiállított számláit 40%-os adó terheli majd.

Januártól a vállalkozásoknak adatszolgáltatási kötelezettségük lesz a NAV felé a kiállított számlákról.  A változásokról mindig a Magyar Közlönyben lehet tájékozódni.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok