loader
Elkezdődik a Dunakanyar sétányon az ivóvízvezeték cseréje - forgalomkorlátozás várható

Elkezdődik a Dunakanyar sétányon az ivóvízvezeték cseréje - forgalomkorlátozás várható

Elkezdődik a Dunakanyar sétányon az ivóvízvezeték rekonstrukciója március 20-án. – erről a DMRV Zrt. adott ki tájékoztatást. A projekt keretében az elöregedett vízvezeték cseréje történik meg az új, 400 mm-es átmérőjű vezeték beépítésével, mintegy 680 m hosszú szakaszon. Kivitelezési munkálatok a Dunakanyar sétányt érintik, a Derecskei utcai becsatlakozásától indulva, egészen a Papszigeti utca elején található vízmű szerelvényakna csomópontig.

Kivitelező felvonulása után közműfeltárás kezdődik néhány munkagödör kiásásával, amelyek segítségével megállapítható a meglévő közművek elhelyezkedése. Ennek ismeretében a kivitelezési munka közben minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy csőtörés vagy kábelszakadás történjen, ami a felhasználóknak gondot okozhatna. A gerincvezeték fektetési munkálatok rendszerint burkolatbontással járnak, mivel a vonalas közművek általában burkolt felületek alatt húzódnak. Ezután termelik ki a földet a kellő mélységig, és kerül elhelyezésre a vízvezetékcső. Kivitelező a napi munkavégzés során, lehetőség szerint, mindig csak annyi munkaárkot nyit meg, amennyit aznap vissza is tud temetni. A munkaárkok esetenként akár 3 méter mélységűek is lehetnek, ezért kérik, hogy a munkaárkokat ne közelítsék meg! A munkálatok során forgalomkorlátozó táblákat helyeznek ki, melyeket a saját és mások biztonsága érdekében, betartani szíveskedjenek! - írja a lakossági tájékoztatóban a DMRV Zrt.

Csőfektetés után a kitermelt föld visszatöltésre kerül, valamint az útburkolat is ideiglenes fedést kap, majd a bolygatott föld ülepedése (konszolidációs idő) után, visszabontásra kerül az utakból az ideiglenes helyreállítás anyaga, és ezt követően készül el az új aszfaltburkolat.

A munkálatok során forgalomkorlátozó táblákat helyeznek ki. Az építés ideje alatt, a jelenleg kerékpárútként használt Dunakanyar sétány említett szakasza lezárásra kerül, a kerékpáros forgalmat a Papszigeti utcába irányítják. Az építés ideje alatt a kivitelezés szomszédságában lévő utcákban ideiglenes forgalmi akadályokra lehet számítani, ezért a munkálatok megkezdése előtt néhány nappal, a kivitelező írásos értesítőt küld az ingatlantulajdonosok részére, az esetleges forgalomkorlátozásról.

Kedvező időjárási- és talajvíz viszonyok esetében a kivitelezési munkálatok befejezését 2023. június 30-ra tervezi a DMRV Zrt.

Munkálatok végzése során kérdéseikkel keressék megbízottjaikat: Becskereki Zsolt: 30/646-3197 Berecz Zoltán: 30/207-4320 Bujtor József: 30/941-0610 Király Zoltán: 30/936-5188

Forrás: dmrvzrt.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok