loader
Egyszerűsített havi bevallás az átalányadózóknak

Egyszerűsített havi bevallás az átalányadózóknak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyszerűsített havi adó- és járulékbevallási megoldást kínál az átalányadózó egyéni vállalkozóknak az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban, de már a teljes 2258-as bevallás is elérhető a NAV online nyomtatványitöltőjében-tájékoztatott a Nemzeti Adó – és Vámhivatal.

Egyszerűsített bevallást az a nem kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozó nyújthat be, aki a katából kikerülve az átalányadózást választotta és a bevallási időszakban nem szüntette meg és nem szüneteltette a vállalkozói tevékenységét, munkavégzésének jellege a hónap közben nem változott, és az adott hónapra még nem nyújtott be 2258-as bevallást-adta hírül a NAV.

Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás kezdőlapján az „Átalányadózó egyéni vállalkozó? Töltse ki egyszerűen járulékbevallását itt!” szövegre kattintva érhető el az új felület, ami a NAV rendelkezésére álló adatokkal automatikusan előkészíti a bevallási tervezetet. Az adatok ellenőrzése, kiegészítése után pár kattintással véglegesíthető és benyújtható a járulékbevallás, sőt, internetes bankkártyás fizetéssel rendezhető is az adó- és a járulék-tudtuk meg a hivataltól.

Aki az egyszerűsített bevallás feltételeinek nem felel meg, annak a teljes 2258-as bevallást kell benyújtania, amit mostantól – újdonságként – szintén megtehet egyszerűen, az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban.

 Az online adóbevallásról bővebb tájékoztatást a NAV honlapján olvashatnak.

 

Forrás: Nemzeti Adó – és Vámhivatal

Fotó: pixabay

 

 

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok