loader
A Kucsera és a Péter Pál utcákba is behajtási engedély kell augusztus végétől

A Kucsera és a Péter Pál utcákba is behajtási engedély kell augusztus végétől

A balesetveszélyes helyzetek csökkentése, az átmenő autós forgalom megszüntetése és az élhetőbb környezet érdekében a belvárosi lakók kezdeményezték, hogy a Kucsera Ferenc és a Péter Pál utcát is vonják be a korlátozott forgalmú, védett övezetbe - írja Szentendre Város Hivatalos Honlapja. A képviselő-testület elfogadva a lakók érveit, módosította a korlátozott forgalmú és védett övezet behajtási rendjére vonatkozó rendeletet és jóváhagyta a forgalomtechnikai kiviteli terveket. - olvasható a portálon.

A rendeletmódosítás értelmében 2022. augusztus 31-től csak behajtási engedéllyel rendelkezők közlekedhetnek gépjárművel a két utcában. Behajtási engedély online ügyintézhető itt: ugyfelablak.szentendre.hu/bejelentkezes/ vagy személyesen az ÜgyfélszolgálatonSzertartások alkalmával (mise, esküvő, keresztelő, gyászszertartást stb.) a Péter Pál utcai római katolikus templomot látogatók számára behajtási engedélyt biztosítanak.

Szentendre hivatalos weboldala kiemeli: a város ugyan jelentősnek mondható parkolási bevételtől – mintegy 11 millió forinttól – esik el azzal, hogy korlátozott forgalmú, védett övezetbe sorolták a két utcát, de ennél fontosabb szempont a biztonságosabb, egészségesebb környezet, a patinás utcák városképi védelme.

Forrás, fotó: szentendre.hu 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok