loader
20 százalékkal emelik a parkolási díjat a városban

20 százalékkal emelik a parkolási díjat a városban

Egy parkolóhelyért közel nyolc gépkocsi tolongana, ha a regisztrált gépkocsik tulajdonosai és a bérlettel rendelkezők azonos időpontban szeretnének a II-es zónában várakozni – adták hírül Szentendre Város Hivatalos honlapján.

A parkolási igények folyamatosan növekednek, viszont a férőhelyek száma korlátozott, valamint az infláció és az új parkolóautomaták szükségessé tették a járművel történő várakozásról szóló rendelet ismételt módosítását, szabályozását. A változások 2023. június 1-jével lépnek életbe.

Szentendrén 940 kijelölt parkolóhely van, ebből a II-es zónában – ahol a regisztrált gépkocsikkal, illetve bérlettel kedvezményesen lehet várakozni – 633 parkolóhely található.  Eddig 4.465 gépkocsit regisztráltak és 405 bérletet váltottak.

Annak érdekében, hogy a II-es parkolási zónába tartozó területeken jobb legyen a parkolóhelyek kihasználtsága, enyhüljön az állandó helyhiány, elkerülhetetlen lesz a munkavállalói bérletek felhasználási helyének módosítása. Jelenleg ennek előkészítésén dolgoznak. A korábban kiváltott engedélyek még a régi szabályok szerint használhatók – folytatják a weboldalon.

20 százalékban állapítja meg a rendelet a díjemelés mértékét

A regisztrált gépkocsival rendelkező szentendrei lakosokat a díjemelés nem érinti; számukra sem a regisztráció feltételei, szabályai, sem a díja nem változik. A díjemelés a parkolási díjakra és a bérletek árára vonatkozik. A pótdíjak mértéke a jogszabály által előírt arányban növekszik. Ennek megfelelően az I-es parkoló zónában a buszok parkolási díja 2760 Ft/órára, a II-es parkoló zónában a parkolási díj 460 Ft/órára, a III-as zónában pedig 640 Ft/órára emelkedik. A védett övezetekbe továbbra is csak behajtási engedély birtokában lehet behajtani és várakozni – folytatják a portálon.

További részletek a szentendre.hu-n.

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok