loader

Eljárást indítottak a szentendrei betörő ellen

Minden tőle telhetőt megtett arcának rejtegetése érdekében a rabló,de a szentendrei rendőröknek két nap elegendő volt, hogy az előállító helyiségbe kísérjék azt a bűnügyi felügyelet alatt álló férfit, akit három lopással gyanúsítanak. Egy Kőzúzó utcai társasház két lakásából tűnt el 2022. augusztus 7-én három mobiltelefon, pénzzel tömött tárca, ruha, kézitáska, sporttáska, női táska, sportcipő és felső. A kár megközelítette a 350 ezer forintot. Az egyik lakásba a nyitott ablakon keresztül jutott be, a másikba a csukott, de nem zárt ajtón át.

A szentendrei nyomozók rövid idő alatt annyi bizonyítékot gyűjtöttek össze, hogy 2022. augusztus 9-én már nem két, hanem három lopás miatt számoltatták el a tettesként azonosított N. Dávidot. A gyanú szerint a 27 éves, helyi férfi 2022. augusztus 6-áról 7-ére virradóra tokostul tépte ki egy bérlakás udvarán lévő tároló ajtaját, majd elvitte az ott talált férfi kerékpárt. Kihallgatásán a társasházi lopásokat beismerte, a kerékpáros ügyet tagadta. Magyarázata szerint családi viták miatt kiborult, nem gondolkodott. Miután lehiggadt vissza akarta vinni, de a rendőrök gyorsabbak voltak. Lakásán mindent megtaláltak és lefoglaltak. Kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, 2022 júniusában bűnügyi felügyeletéről döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság. A most terhére rótt három lopást ez idő alatt követte el.

A szentendrei rendőrök kezdeményezték letartóztatását, amellyel az ügyészség egyetértett, a bíróság pedig elrendelte személyi szabadságának legsúlyosabb korlátozását. A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két rendbeli lopás bűntettének, valamint egy rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást, egyben vizsgálják, hogy összefüggésbe hozható-e más, hasonló jellegű, vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével.

Forrás, fotó: police.hu

Eljárást indítottak a szentendrei betörő ellen

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok