loader
A belügyminiszterre hivatkozva 15 millió forintot szerzett egy férfi

A belügyminiszterre hivatkozva 15 millió forintot szerzett egy férfi

A szentendrei nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a 43 éves férfinek az ügyében, aki dr. Pintér Sándorral való kapcsolatára hivatkozva ejtett tévedésbe egy budakalászi panziótulajdonost. 

A szentendrei B. György egy budakalászi panzióban lakott 2017. év végétől, azonban a szállásért fizetni nem állt szándékában.

Idővel a tulajdonos bizalmába férkőzött, majd - egy nemlétező, családja által működtetett adósságbehajtó cégre hivatkozva - felajánlotta, hogy segít neki nagy összegű kintlévőségét visszaszerezni.

Még mielőtt megrendült volna a panziótulajdonos bizalma, a férfi azzal hitegette, hogy a korábbi adósaitól már meg is érkezett a számlájára a behajtott pénz. Később még arra is rávette a sértettet, hogy ezt az összeget, sőt ezen felül többet is fektessen be egy cégbe, és tízszázalékos tulajdonrészesedéssel kecsegtette.

Ettől fogva rendszeresen csalt ki kisebb-nagyobb összegeket a szállodatulajdonostól, amit megélhetésre, szerencsejátékokra és örömlányokra költött. Később, - annak érdekében, hogy valótlan ígéreteit hihetővé tegye - a belügyminiszterre hivatkozott. Azt állította, hogy dr. Pintér Sándor a család barátja, és ennek igazolása érdekében négy, különböző SIM-kártyáról küldött rendszeresen üzeneteket a miniszter úr nevében.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján a nyomozók kivizsgálták az ügyet, és megállapították, hogy B. György szándékosan ejtette és tartotta tévedésben szállásadóját. Három évig folyamatosan csalt ki tőle különböző összegeket, ezzel összesen mintegy tizenötmillió forintnyi kárt okozott. A saját ingatlannal, ingósággal nem rendelkező férfi a pénzt az utolsó fillérig felélte. A gyanúsított az eljárás során elismerte azt is, hogy a belügyminiszterrel semmiféle ismeretsége, illetve kapcsolata nincs, és nem is volt.

 A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás bűntette miatt folytatott büntetőeljárást a 43 éves férfivel szemben, aki gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a kár megtérítésére ígéretet tett.

A nyomozó hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok